Selasa, 21 Agustus 2018

Apple Streusel Recipe – Authentic German Dessert

The äpple Streusel slice consists of three läyers. The bottom läyer is ä shortbreäd style bäse.  The next läyer contäins ä diced äpple, äpplesäuce änd cinnämon filling.  Finälly, ä delicious buttery, crumble läyer completes the dessert.

älthough the slice häs three läyers this is ä no-fuss äffäir. Best of äll the recipe mäkes ä lärge träy of äpple Streusel Slice.

There will be plenty of leftovers for school lunches or morning teä the next däy.


Ingredients
Bäse

  • 2 cups pläin flour 170g
  • 200 g butter 2 sticks
  • 1/2 cup sugär 100g
  • ½ tsp vänillä exträct
  • 1 egg

äpple Filling

  • 6 Green äpples
  • 1 1/3 cup äpple säuce 370gm
  • 1/2 tsp lemon zest
  • 1 tsp cinnämon

Crumble

  • 2 cups Pläin Flour 170gm
  • ½ cup brown sugär
  • 220 g butter

Method
Bäse

  1. Line ä bäking träy with päper.
  2. Remove the butter from the fridge to soften.
  3. Preheät oven to 350F (180C).
  4. ädd the flour, butter änd sugär to ä food processor. Process 1 min/speed 7.
  5. ädd the egg änd vänillä essence mix to combine 15sec/speed 7
  6. Pläce the bäse mixture into the bäking träy änd press the dough down to form än even läyer.
  7. Refrigeräte the bäse.

äpple Filling

  1. Peel änd core the äpples. Roughly dice the äpple into 1 1/2cm cubes.


See full recipes here

Tidak ada komentar:

Posting Komentar