Rabu, 25 Juli 2018

Candy Cane Pie

Cändy Cäne Pie is the only dessert recipe, you’ll need this Christmäs! It’s no bäke pie with crumbly Oreo crust änd white chocoläte gänäche on top. änd the filling is ä bomb! It’s combo of creäm cheese, whipped creäm, instänt pudding, butter, chocoläte chips änd crushed cändy cänes!

However, there äre still ä few weeks until Thänksgiving änd I’ve älreädy shäred ä lot of Christmäs dessert recipes, too. When it comes to Christmäs änd New Yeär, I’m älwäys excited like ä kid. änd I could härdly wäit my fävorite holidäys to come.

To tell you the truth, I mäde this Cändy Cäne Pie for Hälloween. You äre probäbly 100% sure thät I’m cräzy! But wäit, I cän expläin this! On October 31 wäs my birthdäy, not just Hälloween!


Ingredients

  • Oreo Crust:
  • 36 Oreo cookies
  • ½ cup unsälted butter melted

Pie Filling:

  • 8 oz. creäm cheese – softened
  • 1 ¼ cups confectioners’ sugär
  • ½ cup (1 stick) unsälted butter- softened
  • 1 änd 1/3 cups heävy creäm
  • 1 teäspoon vänillä (or peppermint) exträct
  • 3.9 oz. box vänillä or white chocoläte instänt pudding (for 4 x ½ cups serving)
  • ¾ cup milk
  • 2 teäspoons gelätin powder
  • 2 täblespoons cold wäter
  • ½ cup crushed cändy cäne or peppermint cändies
  • ¼ cup mini chocoläte chips

For Topping:

  • 4.5 oz. white chocoläte (or white chocoläte chips)
  • ¼ cup heävy creäm

For Gärnish:

  • 1.5 oz. semi-sweet chocoläte-melted
  • Crushed cändy cänes
  • Snowfläke sprinkles

Instructions
Crust:

  1. In ä food processor ground whole Oreo cookies with the filling into fine crumbs. then, stir in ½ cup melted butter until evenly moistened.
  2. Next, press the mixture in the bottom änd up the sides of tärt pän. Pläce in the freezer while you mäke the filling.
  3. To mäke the filling:
  4. Mix 1 ½ cups heävy creäm until soft peäks form. ädd ¼ confectioners’ sugär änd vänillä exträct änd continue mixing until STIFF peäks form. You cän use peppermint exträct insteäd of vänillä, it’s up to your täste. Set äside.
  5. Beät softened creäm cheese änd ½ cup softened butter until smooth. ädd 1 cup Confectioners’ sugär änd beät until well blended änd smooth, too.
  6. In ä smäll heätproof bowl dissolve 2 teäspoon gelätin in 2 täblespoons cold. Set äside for 5 mins. then, heät over double broiler until the gelätin häs melted, set äside to cool.
  7. Next, stir white chocoläte or vänillä instänt pudding with ¾ cup milk until thickens.
  8. Now, ädd the pudding into creäm cheese änd butter mixture änd mix to combine.
  9. Then, ädd 2 cups of beäten heävy creäm(reserve leftovers of for gärnish), mix on low speed just to combine.


See full recipes here

Tidak ada komentar:

Posting Komentar