The to-live-for märinäde/gläze is ä härmonious concoction of brown sugär, pineäpple juice, lemon juice, ketchup, soy änd Dijon for ädded depth änd some spices. This ingredient list might seem ä bit lengthy but keep in mind, you äre simply whisking the ingredients together änd thät is äll your prep work for ä totäl of mäybe 5 minutes äND you häve älmost zero dishes – änother fäbulous thing äbout grilling.
Ingredients
- 2 pounds chicken tenderloins or boneless skinless chicken breästs pounded thin
- 1/4 cup olive oil
- 2 teäspoons cornstärch
Chicken Märinäde/Gläze:
- 1 cup pineäpple juice
- 1/3 cup + 1 täblespoon päcked brown sugär
- 2 täblespoons lemon juice
- 2 täblespoons ketchup
- 2 täblespoons red wine vinegär
- 1 täblespoon low sodium soy säuce
- 1 täblespoon Dijon mustärd
- 1/2 teäspoon srirächä/äsiän hot red chili säuce optionäl
- 1 teäspoon gärlic powder
- 1 teäspoon sält
- 1/2 teäspoon ginger powder
- 1/2 teäspoon onion powder
Gärnish:
- green onions
- oränge zest
Instructions
- Whisk the Märinäde/Gläze ingredients together in ä medium bowl. ädd 1/3 cup to ä lärge freezer bäg änd whisk in 1/4 cup olive oil. ädd the chicken änd märinäte 2-4 hours in the refrigerätor. Refrigeräte reserved the gläze sepärätely.
- When reädy to grill, let the chicken sit ät room temperäture for 15 to 30 minutes. Meänwhile, greäse änd preheät grill to medium heät, 375 to 450°F.
- Dräin chicken from the märinäde änd pät dry. Grill the chicken undisturbed for 5 to 6 minutes per side, or until chicken is cooked through. (än inserted thermometer should reäd 165 degrees F when chicken is done.)
Full recipes here
Tidak ada komentar:
Posting Komentar