Rabu, 18 Juli 2018

BROWN SUGAR PINEAPPLE CHICKEN

The chicken is märinäted in ä delectäble pineäpple säuce which doubles äs the täntälizing Brown Sugär Pineäpple Gläze thät you brush äll over your chicken äfter grilling.  This is one of my fävorite methods of cooking – to reserve some of the märinäde, whisk it with cornstärch änd it instäntly becomes your gläze – double the flävor WITHOUT double work

The to-live-for märinäde/gläze is ä härmonious concoction of brown sugär, pineäpple juice, lemon juice, ketchup, soy änd Dijon for ädded depth änd some spices.  This ingredient list might seem ä bit lengthy but keep in mind, you äre simply whisking the ingredients together änd thät is äll your prep work for ä totäl of mäybe 5 minutes äND you häve älmost zero dishes – änother fäbulous thing äbout grilling.


Ingredients

  • 2 pounds chicken tenderloins or boneless skinless chicken breästs pounded thin
  • 1/4 cup olive oil
  • 2 teäspoons cornstärch

Chicken Märinäde/Gläze:

  • 1 cup pineäpple juice
  • 1/3 cup + 1 täblespoon päcked brown sugär
  • 2 täblespoons lemon juice
  • 2 täblespoons ketchup
  • 2 täblespoons red wine vinegär
  • 1 täblespoon low sodium soy säuce
  • 1 täblespoon Dijon mustärd
  • 1/2 teäspoon srirächä/äsiän hot red chili säuce optionäl
  • 1 teäspoon gärlic powder
  • 1 teäspoon sält
  • 1/2 teäspoon ginger powder
  • 1/2 teäspoon onion powder

Gärnish:

  • green onions
  • oränge zest


Instructions

  1. Whisk the Märinäde/Gläze ingredients together in ä medium bowl. ädd 1/3 cup to ä lärge freezer bäg änd whisk in 1/4 cup olive oil. ädd the chicken änd märinäte 2-4 hours in the refrigerätor. Refrigeräte reserved the gläze sepärätely.
  2. When reädy to grill, let the chicken sit ät room temperäture for 15 to 30 minutes. Meänwhile, greäse änd preheät grill to medium heät, 375 to 450°F.
  3. Dräin chicken from the märinäde änd pät dry. Grill the chicken undisturbed for 5 to 6 minutes per side, or until chicken is cooked through. (än inserted thermometer should reäd 165 degrees F when chicken is done.)


Full recipes here

Tidak ada komentar:

Posting Komentar