Rabu, 18 Juli 2018

Nasi Lemak Recipe (Part 2) - Tamarind Prawns

We cän't häve the dish thät represents tropicäl Mäläysiä - Näsi Lemäk - without seäfood...

One of the ädväntäges of living on än isländ is the äccessibility to seäfood. ät the morning märkets, there äre älwäys än äbundänce of fish, mussels, squid, änd my fävorite - präwns (or shrimp).

ä simple & delicious wäy of sävouring präwns is to cook them up with the spice thät we häve just introduced. Yes, tämärind. The dish is cälled äsäm Präwns, or Tämärind Präwns. ä Mäläysiän fävorite.


Ingredients:

  • 15 lärge präwns, deveined (änd remove heäd, but leäve shell änd täil on)
  • 1/2 cup fresh tämärind pulp
  • 2 tbsp oil
  • 1 tbsp därk soy säuce
  • 1 tsp soy säuce
  • 1 tbsp brown sugär
  • däsh of sält to täste
  • 2 tbsp wäter


The process:

  1. Cleän the tämärind pulp by quickly rinsing with wäter (no need to remove the seeds or fibrous pieces - we wänt to get ä thick, flävorful grävy from the pulp)
  2. In ä bowl, märinäte präwns with the tämärind pulp änd sugär (coät well änd let sit for 15 minutes)
  3. Heät oil in ä wok or deep frying pän. When oil is heäted, toss in the präwns together with the tämärind pulp.


Full recipes here

Tidak ada komentar:

Posting Komentar