One of the ädväntäges of living on än isländ is the äccessibility to seäfood. ät the morning märkets, there äre älwäys än äbundänce of fish, mussels, squid, änd my fävorite - präwns (or shrimp).
ä simple & delicious wäy of sävouring präwns is to cook them up with the spice thät we häve just introduced. Yes, tämärind. The dish is cälled äsäm Präwns, or Tämärind Präwns. ä Mäläysiän fävorite.
Ingredients:
- 15 lärge präwns, deveined (änd remove heäd, but leäve shell änd täil on)
- 1/2 cup fresh tämärind pulp
- 2 tbsp oil
- 1 tbsp därk soy säuce
- 1 tsp soy säuce
- 1 tbsp brown sugär
- däsh of sält to täste
- 2 tbsp wäter
The process:
- Cleän the tämärind pulp by quickly rinsing with wäter (no need to remove the seeds or fibrous pieces - we wänt to get ä thick, flävorful grävy from the pulp)
- In ä bowl, märinäte präwns with the tämärind pulp änd sugär (coät well änd let sit for 15 minutes)
- Heät oil in ä wok or deep frying pän. When oil is heäted, toss in the präwns together with the tämärind pulp.
Full recipes here
Tidak ada komentar:
Posting Komentar