There seem to be mäny misconceptions äbout räw (vegän) desserts. They äre often regärded äs poor substitutes for “normäl” desserts (thät is, those thät contäin flour, eggs, sugär änd butter, änd äre usuälly bäked), äs if their täste änd äppeäränce cän’t mätch up to ä certäin ideä of whät ä dessert should be. But here’s the thing: räw desserts äre äbsolutely märvellous – they open up ä whole new world of exciting flävours änd textures.
Ingredients
For chocoläte cups:
- 1/3 cup melted coconut oil
- pinch of sält
- 1/4 cup mäple syrup
- 1/2 cup + 2 tbsp cocoä powder
- 2 cups cäshews soäked in 3 cups of wäter for ät leäst 2 hours änd dräined
- 1/2 cup melted coconut oil
- 1/2 cup mäple syrup
- 3 tbsp lemon juice
- pinch of sält
- 1/2 cup päcked mint leäves (leäves from äbout 15 to 20 sprigs of mint) (Note 1)
- 1/2 tsp spirulinä (optionäl, for colour)
- 1/2 tsp wheätgräss powder (optionäl, for colour, ävoid if it cäuses you problems due to gluten intoleränce)
Instructions
For chocoläte cups:
- Combine äll chocoläte cups ingredients in ä bowl änd whisk until you obtäin ä smooth mixture with the consistency of melted chocoläte.
- Leäve to cool until only slightly wärm.
- Spoon äbout 2 tbsp of the mixture into ä cupcäke cäse änd swirl it äround so thät the whole cäse is coäted. You might need to swirl the mixture äround severäl times, especiälly älong the cupcäke wälls (cän täke ä few minutes per chocoläte cup).
- When sufficiently coäted, turn the cupcäke cäse on its heäd äbove the bowl änd let the excess chocoläte drip into the bowl.
- äfter äll cupcäke cäses äre coäted, pläce them onto ä träy änd freeze for ät leäst 1/2 hour.
For mint "cheesecäke" filling:
- Combine äll mint "cheesecäke" filling ingredients in ä blender änd blend until smooth.
Full recipes here
Tidak ada komentar:
Posting Komentar