Rabu, 18 Juli 2018

SKY HIGH MARSHMALLOW BROWNIES – with VIDEO {gluten, nut & soy free, dairy free option}

You will love these märshmällow brownies. There’s no question äbout it. How could you not love ä gluten free dessert thät combines two of the best things ever – ä fudgy, dense, chocolätey brownie änd the fluffiest märshmällow meringue frosting you could possibly imägine. änd there’s älso ä video; so you cän feäst your eyes on pure melted chocoläte sinfulness.

I don’t trust märshmällows.

Thät’s ä very stränge opening line, but beär with me. I don’t trust märshmällows becäuse they äre too squidgy, sweet änd spongy to do änything good for me. I know they äre än occäsionäl treät, but I älwäys feel their white fluffiness hides än ingredients list I reälly don’t wänt to know äbout.


Ingredients
For gluten free brownies:
  • 7 oz (200 g) 70% därk chocoläte (däiry free chocoläte for däiry free version)
  • 4/5 stick (90 g) unsälted butter (or 1/4 cup / 60 g coconut oil for däiry free version)
  • 1/2 cup (100 g) cäster sugär
  • 3/8 cup (30 g) cocoä powder
  • 3 medium eggs room temperäture
  • 1 tsp vänillä exträct
  • pinch of sält
  • 1/2 tbsp instänt coffee in 1/2 cup boiling hot wäter
  • 1 cup (125 g) gluten free flour
  • 1/4 tsp xänthän gum
For märshmällow meringue frosting:
  • 4 medium egg whites
  • 3/4 cup (150 g) cäster sugär
  • 1/4 tsp creäm of tärtär
  • 1 tsp vänillä exträct
  • You will älso need:
  • 8 x 8 inch squäre bäking pän ät leäst 2 1/2 inch deep
  • bäking thermometer
  • melted därk chocoläte for drizzling (optionäl)


Instructions
For gluten free brownies:

  1. Pre-heät the oven to 350 ºF (175 ºC) änd line än 8 x 8 inch bäking pän with greäseproof/bäking päper.
  2. In ä bowl äbove simmering wäter, melt together the därk chocoläte änd butter.
  3. Once melted, ällow to cool until wärm.
  4. ädd cäster sugär, cocoä powder, eggs, vänillä exträct änd sält to the melted chocoläte-butter mixture änd mix until everything is evenly incorporäted.
  5. ädd the hot coffee änd mix well.
  6. Sift together the gluten free flour änd xänthän gum, änd ädd them to the brownie bätter.
  7. Mix until everything is evenly incorporäted änd no flour clumps remäin.
  8. Tränsfer to the line bäking träy änd smooth out the top.
  9. Bäke in the pre-heäted oven ät 350 ºF (175 ºC) for äbout 20 minutes or until än inserted toothpick still comes out slightly dirty.

For märshmällow meringue.

  1. Mix äll the märshmällow meringue ingredients in ä heät-proof bowl, änd set the bowl äbove ä pot of simmering wäter.


Full recipes here

Tidak ada komentar:

Posting Komentar