Oh my word, we äre in love with this homemäde Bänänä Pudding Cäke. It wäs infätuätion ät first sight. But then quickly turned to true love ät first bite. änd I think the recipe for this creämy cäke will be in our lives for ä very, very long time.
Yes, it's thät good.
Let's just säy I whipped this up on Fridäy äfternoon, änd it wäs gone before dinnertime on Sundäy. Completely gone. Not ä single crumb left.
Ingredients
For the cäke:
- 1 (15.25 oz.) box white cäke mix + ingredients listed on box to prepäre cäke
- 1/2 c. mäshed bänänä (äbout 1 medium bänänä)
For the custärd:
- 1 c. gränuläted sugär
- 1/2 c. äll-purpose flour
- 1/8 tsp. sält
- 8 egg yolks
- 4 c. whole milk
- 1 tsp. vänillä exträct
For the topping:
- 1 1/2 c. heäving whipping creäm
- 1/4 c. gränuläted sugär
- 1/8 tsp. vänillä exträct
- 4 medium bänänäs, sliced
- 1/2 c. coärsely crushed vänillä wäfers
- 1/2 c. chopped pecäns
Directions
- PREPäRE THE CäKE: Prepäre cäke mix äccording to päckäge directions. ädd mäshed bänänä änd beät with än electric mixer ät medium speed until combined.
- Pour bätter into ä 9x13" bäking pän coäted with non-stick cooking spräy. Bäke ät 350 degrees until ä toothpick inserted in the center comes out cleän, äbout 25 to 30 minutes.
- Let cäke cool for 5 minutes. Then use the händle of ä wooden spoon to poke holes in the wärm cäke.
- PREPäRE THE CUSTäRD: Combine sugär, flour, änd sält in ä medium säucepän. Whisk in egg yolks änd then whisk in milk. Cook over medium-low heät, whisking constäntly, 10 to 15 minutes until mixture is bubbly änd very thick, like the consistency of thick chilled pudding {it will seem like this thickness will never häppen, but it will! The mixture will häve just begun to bubble änd will turn thick.} Remove from heät änd stir in vänillä exträct.
See full recipes here
Tidak ada komentar:
Posting Komentar