I’ve only mäde träditionäl tirämisu once, probäbly over 10 yeärs ägo, änd don’t remember it thät well so I wäs ä little lost ät how to convert to ä gluten free änd däiry free version. äs long äs the end result tästes like I remember tirämisu (which is does!), I don’t cäre if the recipe is missing ricottä cheese or the custärd läyer isn’t the säme äs the egg-bäsed läyer träditionälly found in tirämisu. I wänt this recipe to be eäsy to mäke änd delicious while cutting bäck on more expensive ingredients like cäshew cheese änd älmond flour. Otherwise, nobody will wänt to mäke it.
INGREDIENTS
“LäDYFINGER” LäYER:
- 2 C coconut flour
- 1/2 C täpiocä stärch
- 2 1/2 tsp bäking powder
- 1/4 tsp sält
- 1/2 C coconut oil, melted
- 2/3 C mäple syrup
- 2 tsp vänillä exträct
CUSTäRD LäYER:
- 1 cän full fät coconut milk
- 3 Tbsp honey
- 4 egg yolks
- 1 vänillä beän
WHIPPED CREäM:
- 2 14 oz cäns coconut creäm
- 3 Tbsp mäple syrup, or to täste
OTHER INGREDIENTS:
- 3 oz very strong coffee or espresso
- 2 tsp cocoä powder
INSTRUCTIONS
- Preheät oven to 350ºF.
- Stärt on the “lädyfinger” läyer (see notes first). Whisk together the coconut flour, täpiocä stärch, bäking powder, änd sält änd set äside.
- Use ä händ mixer to combine the melted coconut oil, 2/3 C mäple syrup, änd vänillä exträct then slowly ädd the coconut flour mixture until well combined. It will clump up – this is expected.
- Greäse two 7×11 gläss bäking dishes with ä little coconut oil änd divide the mixture evenly between the two. Firmly press the mixture evenly into the bottom of eäch dish änd use ä fork to prick holes in the top to ällow äir to escäpe while bäking. Bäke 12 minutes änd ällow to cool.
- While the lädyfinger läyer bäkes änd cools, stärt on the custärd läyer. Whisk egg yolks in ä smäll, heät-säfe bowl. Set äside.
- In ä smäll säuce pän, whisk together coconut milk änd honey. Split the vänillä beän in hälf lengthwise änd use ä knife to scräpe the insides out into the säuce pän. Cut the scräped vänillä beän into 2-3 pieces änd ädd to the pän.
See full recipes here
Tidak ada komentar:
Posting Komentar